Vezem´ vám novinky

Jakub Ulbrich|12. 11. 2018

Jednou ročně vyrážíme k našemu dodavateli inspekčních kamerových systémů iPEK na Sales meeting konferenci. Distributorům z celého světa na ní iPEK představuje novinky a probere všechno, co se v iPEKu za uplynulý rok událo.

A jaké jsou ty představené novinkyiPEK má novou generaci tlačných prutů Agilios pro tlačení kamerové hlavy v kanalizaci. Design je nejen krásný, ale také funkční a celý systém je dost odlehčený. I tuto generaci může ovládat řídicí jednotka VC500 se všemi „dospěláckými“ funkcemi pro největší inspekční specialisty. 

Pro spoustu Agiliosáků je řídicí jednotka VC500 prostě kanón na vrabce, funkce dost předimenzované - a tedy zbytečné drahé. A tak se iPEK rozhodl udělat aplikaci pro tablet, díky které je možné tlačnou kameru Agilios ovládat. Jednoduché, funkční a levné řešení. 

iPEK toho chystá mnohem více, ovšem spoustu toho je ještě ve vývoji, a tedy určeno jen pro oči distributorů. Každopádně se můžeme opravdu těšit na postupné dávkování malých revolucí v oboru inspekcí kanalizací.

Součástí akce bývá i soukromý Oktoberfest. Jenže my spěchali za vámi, a tak jsme o něj letos přišli :). Každopádně i tak se o nás postarali se vší parádou: seznamovací raut, večeře v typické staré německé hospodě, kde se jedlo rukama (kolena, knedle, maso, zelí apod.)... no rukama, každý měl vlastně k dispozici prkýnko, nůž a vařechu. A na krk jsme dostali starou sepranou zástěru, abychom si nepocintali ty naše menedžr obleky :).

Abychom nezapomněli! Cestou jsme zvládli ještě školeníčko ve firmě WinCan, která dělá software pro inspekce kanalizací. Je v úzké spolupráci s výrobci kanalizačních kamer jako je například právě iPEK. Obohacuje je o profesionální software pro záznamy inspekcí kanalizací a jejich protokolování. Na špičkové úrovni! Nestačí kanalizaci jen projet kamerou a investorovi ukázat „HELE KUKEJ, JE TO CELKEM V POHO“. Pokud chci být profesionál, musím podat profesionální výstup, tedy okomentované video z inspekce, model sítě se zaznačenými anomáliemi nebo třeba i odhad nákladů na opravy. Takže to jsme se naučili ovládat. Naučíme to i vás!

Ing. Jakub Ulbrich (ulbrich@radeton.cz, +420 776 887 889)!


Další příspěvky

Společné srpnové setkání celého Radetonu

Tradice by se měly dodržovat. Stejně jako pro někoho by to bez kapra na štědrovečerní tabuli nebyly ty pravé Vánoce, pro nás Radetoňáky je zase nemyslitelné, abychom se alespoň jednou ročně nepotkali v celé...

30. 8. 2024

Červen se v Radetonu nesl ve znamení úspěšných školení

V polovině června se konal XX. ročník tradičních třídenních školení na trasování inženýrských sítí v krásném prostředí u brněnské přehrady. Obou akcí se zúčastnilo přes 50 nadšených profesionálů z...

4. 7. 2024