Reflektometr CS90

Petr Svoboda|13. 5. 2021

„Impulzák“ střední třídy s 1ns šířkou impulzu a českým menu. Další přírůstek do našeho portfolia „impulzáků“ pro vyhledávání poruch na kabelech, který vyplnil mezeru v naší nabídce mezi základními a nejdražšími reflektometry!

Přednostmi reflektometru CABLESCOUT 90, které vás hned zaujmou, je perfektní držení v ruce a s tím spojené bytelné a odolné pouzdro. Dále pak velký displej s neuvěřitelně jasným podsvitem, který nás překvapil tak, že když jsme zvýšili jas na maximum, úplně jsme se lekli. :-) Po zapnutí si hned všimnete, že přístroj na vás mluví česky - a to se počítá.

CABLESCOUT 90 má sice netradiční zobrazení křivek na displeji, než na jaké jsme byli zvyklí u reflektometrů RiserBond, dá se ale na něj rychle zvyknout. Ovládání se více podobá už reflektometrům nejvyšší třídy Springbok z naší nabídky, kdy máte na displeji dvě okna. Na jednom je zobrazení celkové délky kabelu a na druhém vidíte zvětšený detail vybraného úseku. U CS90 je to ale naopak, než u přístrojů Springbok. To znamená, že celkový pohled je v dolní části displeje a detail v horní. Nové a netradiční je, že celkový pohled na křivku je na menší ploše displeje, než detail, který zabírá celou horní polovinu displeje.

Příjemné je to, že má CS90 nejkratší šířku impulsu nevídanou 1 ns, což tento reflektometr předurčuje pro pěkné vykreslení poruch i v těsné blízkosti přístroje.

I když má tento „impulzák“ výstup F konektorem, naleznete v příslušenství i párové připojovací kabely, takže jej bez problémů použijete i na silové nebo sdělovací kabely.

CABLESCOUT 90 je výrobkem od kalifonské firmy TEMPO, od které najdete v naší nabídce také velmi úspěšné produkty, jako je lokátor markerů EML 100 nebo Identifikátor párů 701K-G TONE & PROBE KIT.

                      


Další příspěvky

Společné srpnové setkání celého Radetonu

Tradice by se měly dodržovat. Stejně jako pro někoho by to bez kapra na štědrovečerní tabuli nebyly ty pravé Vánoce, pro nás Radetoňáky je zase nemyslitelné, abychom se alespoň jednou ročně nepotkali v celé...

30. 8. 2024

Červen se v Radetonu nesl ve znamení úspěšných školení

V polovině června se konal XX. ročník tradičních třídenních školení na trasování inženýrských sítí v krásném prostředí u brněnské přehrady. Obou akcí se zúčastnilo přes 50 nadšených profesionálů z...

4. 7. 2024